icone-linkedin icone-facebook icone-contact

Opslagloodsbeheer onder douanecontrole

Een opslagloods onder douanecontrole geeft zijn bezitter het recht de goederen in te voeren zonder ertoe verplicht te zijn de douanerechten onmiddellijk te betalen. Inderdaad, dankzij een officiële depothouder betaalt de bezitter de douanerechten slechts op het ogenblik van de verkoop van zijn goederen.

Hij heeft dus de kans het debet van de douanerechten te beheren en dit volgens zijn kopers, maar hij is ertoe verplicht een boekhouding met de inhoud van een verbintenis op te maken alsook een opslagloodsbeheer dat slechts de enige en officiële depothouder kan bezorgen.

Het plaatsen in de opslagloods - Een opslagloods onder douanecontrole vraagt steeds een kwaliteits-en zonder onderbreking een voortgaand continu. De douane kan op gelijk welk ogenblik een import (systeem 7100) in uw opslagloods komen controleren. Het is dus meer dan belangrijk dat u een totale, regelmatige relatie met uw officiële depothouder moet hebben. Talrijke ondernemingen van West-Henegouwen werken met onze diensten samen want onze boekhouding met de inhoud van een verbintenis en in een totale controle moet gedaan worden om het statuut van opslagloods onder douanecontrole te mogen behouden (systeem 7100).

De inzetting van de vrije praktijk - Als de goederen binnen de Europese Unie zonder geen enkel douanerecht gekomen zijn dan moeten die vanaf het inzetten van de consumptie douanerechten ondergaan (systeem 4071). Een boekhouding met de inhoud van een verbintenis (zie hieronder). Een uitvoer van de goederen volgens de douaneakkoorden ken tweemaal per week gehouden worden en dit geldt ook voor de uitvoer van de opslagloods. Als een boekhouding met de inhoud van een verbintenis goed gehouden is dan moet de uitvoer met de lokale douane akkoord gaan. Alleen een officiële depothouder mag die in-en uitvoer instellen als hij een boekhouding met de inhoud van verbintenis regulariseert.

Instelling van een boekhouding met de inhoud van een verbintenis (file waarvoor de douane een follow-up kan hebben) - De boekhouding met de inhoud van een verbintenis is een register met het verkeer van goederen voor de opslag of voor de verwerking van de goederen onder douane(controle). Ze moet steeds door de douanedienst bereikbaar zijn en voor iedere partij goederen of goederenzending het volgende tonen: de referenties van de invoer, het nazien en sluiten van een rekening, de toegelaten hantering, de verblijfduur van het verschuldigde verblijftermijn.

Dankzij een kwaliteitsbesturingssysteem en een aanhoudende follow-up beheert het Douaneagentschap Duplat een nauwkeurige en beknopte boekhouding met de inhoud van een verbintenis en dit voor het belang van zijn talrijke klanten die voor een opslagloods onder douane de toelating hebben.

Duplat sprl - Chaussée de Lille(HER) 934 - 7522 Hertain - Belgique - Tél. :+32 (0) 69/22.47.14 - Fax : +32 (0) 69/21.11.08 - Tva : BE0870 586.282
Création SIP