icone-linkedin icone-facebook icone-contact

Import

We hebben voornamelijk een behoorrechte relatie met de groep Franse en Belgische importeurs. Maar ook met talrijke economische operators uit de Europese Unie. We hebben ook relaties met de Maghreb, Azië en de U.S.A. We geven een kwaliteitsdienst aan onze klanten en ook een nabijheidsdienst waartoe niemand anders kan bijdragen.

Geografisch bekeken (afrit van de snelweg Rijsel-Doornik) geeft onze ligging een snelle inklaringsdienst onze kantoren staan op een 10 minuten afstand van Lesquin, 15 minuten rijden van Rijsel en op een afstand van 5 minuten van Doornik.

import

Onze twintigjarige ervaring heeft ons de kans gegeven het totale vertrouwen van de importeursgroep te verkrijgen.

Ons team wordt regelmatig gevormd om de talrijke importaanvragen buiten Europa te voldoen. Al de documenten worden door onze teams op zich genomen zowel EUR1, ATR, FORM A als de certificaten van herkomst. Dit draagt ertoe bij om de overname van Azië, Australië, van de Maghreb tot stand te brengen, dit geldt ook voor gelijk welke andere plaats in de wereld.

We stellen IMA, IMZ, T op. We bezorgen ons met de TIR en met de Agrim alsook met de DEB van onze klanten. We stellen de verklaringen op PRO-Douane dus vrij. Onze informaticadienst heeft de grote bevoegdheid te coderen en bezorgt zich met de hele import. Onze goede betrekking met de douane geeft u de verzekering van een efficiënte betrouwbare uitklaring. We werken samen met iedere nieuwe klant om de vragen die hij zich kan stellen te beantwoorden.

 

T1 - Het communautaire transitsysteem past zich eraan toe voor de communautaire goederenomloop te zorgen. Het schorst het recht en andere taxaties tot het ogenblik dat de goederen tot bestemming gekomen zijn. Volgens uw aanvraag kunnen we een transitdocument opstellen T1 of T2 (voor de Zwitserse, de AELE, Noorse en IJslandse leden). Opdat uw goederen binnen de Unie kunnen circuleren vooraleer ze het eindkantoor voor de uitklaring bereiken.

IMZ - Dankzij onze toestemming kunnen we IMZ bewerkstellingen voor het geheel van de ondernemingen die buiten België staan. Zo doende moeten de vrachtwagens zich niet tot de douane verplaatsen. Inderdaad, een document IMA is een importdocument dat de importeur zelf verplicht zich tot de douane te verplaatsen. Dankzij de toestemming die in ons bezit is betekent dit een grote tijdwinst voor de importeur die op onze onderneming oproep doet. Alleen het tonen van de goederen in onze opslagloods is voldoende voor het opstellen van de IM.

Fiscale representatie - De ondernemingen die buiten België staan zijn verplicht op een fiscale vertegenwoordiger oproep te doen, zodat hij de fiscale vrijstelling kan samenstellen. Duplat B.V.B.A. die door de ondernemingen de volmacht heeft kan de nodige documenten voor de fiscale vertegenwoordiger tot stand brengen.

DEB - Binnen de Europese Unie zijn al de economische operators verplicht maandelijks een goederenverzet aan de douane bekend te maken. (DEB) Het herhaalt het geheel van de communautaire uitwisseling. Het is een maandelijkse verklaring van statistieke en fiscale aard. De verklarende last wordt aangepast in verband met het activiteitspel van de operator.

Duplat B.V.B.A. is direct met de interregionale beslagcentra der gegevens van de Franse douane verbonden. Dit geeft de economische Franse operators de kans zich daarvan vrij te stellen. Alles wordt door het Douaneagentschap Duplat geregeld.

Duplat sprl - Chaussée de Lille(HER) 934 - 7522 Hertain - Belgique - Tél. :+32 (0) 69/22.47.14 - Fax : +32 (0) 69/21.11.08 - Tva : BE0870 586.282
Création SIP