icone-linkedin icone-facebook icone-contact

Export

Het Douaneagentschap Duplat werkt met het geheel van de exporterende ondernemingen uit West-Henegouwen waarvoor we u een snelle kwaliteitsdienst de verzekering geven. Het geheel documenten die tot de export van producten dienen zoals: textiel, auto’s, speelgoed, elektrisch materiaal, eetbare goederen, chemische producten, voedingsproducten, enz…worden door het Douaneagentschap Duplat geleverd.

 

Talrijk zijn producten die documenten nodig hebben opdat deze aanvaard zouden kunnen worden in de verscheidene outputkantoren. (Antwerpen, Zaventem, Algeciras, Koroczona,…). Elk document, ATR (voor Turkije, zie hieronder), EUR1 (voor de landen die met de E.U. een akkoord hebben), CO enz… wordt door ons exportteam geleverd. Nooit is één door het Douaneagentschap Duplat geleverd document in importlanden geweigerd geworden.

EUR1 - Dankzij de instelling van EUR1 geeft de Europese Unie de toelating de rechten van de douane voor de economische operators buiten Europa te beperken. Dit document moet correct opgesteld en van één door het douanevisum voorzien worden. Dankzij een regelmatige relatie met de douanes stelt B.V.B.A. Duplat die documenten op een volledige en snelle wijze op.

Certificaat van herkomst - Het bewijs van herkomst is een document dat officieel de toelating geeft aan de zending naar het buitenland van de niet voorkeur herkomst van sommige producten. Dit bewijs wordt opgesteld in het kader van de Duplat B.V.B.A kantoren. Verder wordt het geldig gemaakt door de Kamer van Koophandel en Industrie van West-Henegouwen.

Agrim/Agrex - Een importbewijs wordt geëist tijdens de vrije praktijk van zekere agrarische producten (suiker, meel). Wat een AGREX betreft, die wordt geëist tijdens de export buiten het douanegrondgebied van de communauteit. Bij een AGREX wordt noodzakelijkerwijs een T5 toegevoegd. U moet zich niet naar de lokale douane wenden. Dit document moet strikt ingevuld worden want gelijk welke fout of gelijk welk verlies van deze documenten zal de chauffeur aan de uitgang van het kantoor stoppen en tegenhouden.

ATR - Al heeft die hetzelfde gebruik als de EUR1 de exporteur zal er attent op zijn slechts de ATR te gebruiken voor de relaties met Turkije want de tekst omtrent het vrijhandelsakkoord dat tussen Turkije en de Unie ondertekend is heeft alleen maar dat document bepaald.
Daarvoor zal de Europese exporteur die aan een Turkse koper goederen verkoopt en die uit Europese herkomst zijn een ATR omloopbewijs moeten afgeven. Dit krijgt hij dan ook van de B.V.B.A Duplat.

 

Duplat sprl - Chaussée de Lille(HER) 934 - 7522 Hertain - Belgique - Tél. :+32 (0) 69/22.47.14 - Fax : +32 (0) 69/21.11.08 - Tva : BE0870 586.282
Création SIP