icone-linkedin icone-facebook icone-contact

Accijnzen

B.V.B.A. Duplat geeft zich als opdracht een gepast antwoord te geven op de behoeften van zijn klanten en dit met operatietermijnen op de rechten van de accijnzen en van de eco-taxatie. We zijn in een aanhoudende relatie met talrijke Franse wijnbouwers maar ook met andere wijnbouwstreken zoals Italië, Spanje, Duitsland, Australië, enz… Het Douaneagentschap Duplat kan dus de behoeften beantwoorden van verschillende ondernemingen en ook van particulieren die wijn op het Belgische grondgebied willen importeren of verkopen. We stellen u een geïntegreerde oplossing voor om zo duidelijk en precies mogelijk aan uw eigen verzoek een gevolg te geven.

De Belgische wijnhandel is belangrijk daar dit land met bijna 11 miljoen inwoners geen wijn produceert, maar wel ongeveer 300 miljoen liter wijn per jaar invoert en er evenveel als 300 miljoen flessen gebruikt. Frankrijk staat veruit boven de Belgische wijnmarkt met een marktaandeel van ongeveer 63% waarde en 38,5% omvang van de Belgische import der stille wijn. Alhoewel het deel van Frankrijk lichtjes maar regelmatig daalt ten gunste van Italië, Spanje, Duitsland en van de Nieuwe Wereld blijft de Belg de 1ste buitenlandse consument van de Franse wijn. Verschillende taxaties en accijnzen worden in België toegepast voor de import en de verkoop van wijn en van sterke drank. Deze wijn moeilijk en verschillen volgens het alcoholtype ingevoerd in het land van zijn titratie. “Vins Services” is dus een officieel erkende vertegenwoordiger die de nodige documenten opstelt voor de invoer/import van wijn en sterke drank in België.

Jaarbeurzen - Al de wijnhandelaars die hun wijn in België willen tentoonstellen en verkopen (en ook zijn alcohol) zijn verplicht hun accijnzen en eco-taxaties te betalen. B.V.B.A. Duplat houdt zich daarmee bezig. B.V.B.A. Duplat zorgt ervoor de nodige documenten op te stellen (E-AD enz…) opdat de Franse, Duitse, Italiaanse wijnbouwers hun wijn op verschillende beurzen in België zouden kunnen verkopen en voorstellen. Voor talrijke beurzen in België stellen we de documenten op: van Doornik en Luik en ook van Brussel.

Verkoop van alcohol voor restaurateurs - De restaurateur die alcohol in België verkoopt en die hem in Frankrijk of in een ander land van de Europese Unie heeft gekocht heeft de plicht hem bij de Belgische Staat te kennen te geven. Veel restaurateurs kenden die belastingheffing niet en ze werden door de Belgische accijnzen ertoe veroordeeld een strenge boete te betalen. Het is dus essentieel zodra bij de overgang van de Belgische douane de aan de accijnzen gebonden goederen en die ook op het Belgische grondgebied verkocht willen worden te verklaren. We zorgen ervoor dat onze klanten van een kwaliteitsdienst gebruik kunnen maken.

 

Duplat sprl - Chaussée de Lille(HER) 934 - 7522 Hertain - Belgique - Tél. :+32 (0) 69/22.47.14 - Fax : +32 (0) 69/21.11.08 - Tva : BE0870 586.282
Création SIP